Chartreuse kat introduktion

I stedet for at være en impulsiv deltager i livet, foretrækker den tolerante Chartreuse-kat at være en skarp iagttager af livet.Chartreuse, som ikke er særlig snakkesalig sammenlignet med de fleste katte, laver et højt mjauw og indimellem kvidrer som en fugl.Deres korte ben, kraftige statur og tætte korte hår modsiger deres sande størrelse, og Chartreuse-katte er faktisk sent modne, kraftfulde, store mænd.

Chartreuse kat

Selvom de er gode jægere, er de ikke gode kæmpere.I kampe og konflikter foretrækker de at trække sig tilbage frem for at angribe.Der er en lille hemmelig kode om at navngive Chartreuse-katte: hvert år har et udpeget bogstav (undtagen K, Q, W, X, Y og Z), og det første bogstav i kattens navn er Dette bogstav svarer til det år, han blev født .For eksempel, hvis en kat blev født i 1997, vil dens navn begynde med N.

blå han

Chartreuse hankatte er meget større og tungere end chartreuse hunkatte, og de er selvfølgelig ikke som spande.Efterhånden som de bliver ældre, udvikler de også en udtalt underkæbe, som får deres hoveder til at virke bredere.

Chartreuse killing

Chartreuse-katte tager op til to år at nå fuld modenhed.Før modenhed vil deres pels være finere og mere silkeblødt end ideelt.Når de er helt unge, er deres øjne ikke særlig lyse, men efterhånden som deres kroppe modnes, bliver deres øjne klarere og klarere, indtil de gradvist bliver dunkle, når de bliver ældre.

Chartreuse kattehoved

Chartreuse-kattens hoved er bredt, men ikke en "kugle".Deres næseparti er smalle, men deres afrundede knurhår og stærke kæber forhindrer deres ansigter i at se for spidse ud.Fra denne vinkel skal de normalt se søde ud med et smil på læben.

Racens historie Chartreuse-kattens forfædre kom sandsynligvis fra Syrien og fulgte skibe over havet til Frankrig.I det 18. århundrede kaldte den franske naturforsker Buffon dem ikke kun "franske katte", men gav dem også et latinsk navn: Felis catus coeruleus.Efter Anden Verdenskrig er denne slags kat næsten uddød, heldigvis hybridiserer Chartreuse-katte og blå perserkatte eller britiske blåkatte og overlevende med blandet blod, og det er kun gennem dem, at denne race kan genetableres.I 1970'erne ankom Chartreuse-katte til Nordamerika, men mange europæiske lande holdt op med at opdrætte Chartreuse-katte.Også i 1970'erne omtalte FIFe kollektivt Chartreuse-katte og britiske blåkatte som Chartreuse-katte, og endda på et tidspunkt blev alle blå katte i Storbritannien og Europa kaldt Chartreuse-katte, men de blev senere adskilt og behandlet separat.

Chartreuse kat kropsform

Chartreuse-kattens kropsform er hverken rund eller slank, hvilket kaldes "primitiv kropsform".Andre øgenavne som "kartofler på tændstik" skyldes deres fire relativt slanke benben.Faktisk er de Chartreuse-katte, vi ser i dag, ikke meget forskellige fra deres forfædre, da deres historiske beskrivelser stadig findes i racestandarden.


Indlægstid: 20. oktober 2023